Mada

Verslag van een Joker-Karavaan reis doorheen dit fascinerende land. Vertrekdatum: 5 september 2010

vrijdag 22 oktober 2010

22/09/2010: Fénérive - Île St.Marie & Île aux Nattes

We verlieten een klein stukje paradijs om naar een groter paradijsje te gaan. Na een uurtje bollen kwamen we aan in Fénérive Est waar de overzet wachtte naar Île St.Marie. De papieren rompslomp is hier echt nog van uit de tijd van de Flinstones. Eerst moet het registratiebureau alle gegevens uit uw paspoort overschrijven, daarna moet je naar de binnenlandse polite die het zelfde ook nog eens beitelt op een stenen palet en daarna moet je naar de buitenlandse politie die ook nog eens alle gegevens hiëroglyft. Zo ben je al gauw anderhalf uur bezig en begrijp je heel goed dat de boot van 9.45u pas vertrekt om 11u. En dan vertrekt hij ook met officiële naamafroeping!! Eenmaal in open zee wordt het boottochtje een wildwaterboottochtje maar niemand wordt ziek en rond 12.30u kwamen we aan op Île St.Marie. Snel een taxi-brousse geregeld tot aan 'Pointe' het zuidelijkste punt voor overzet naar Île aux Nattes, het kleine eilandzusje van Marie. Met een pirogue wordt de overzet geregeld tot aan ons hotel Meva Paradis. En of het hier een 'paradis' was. Parelwitte stranden, palmbomen, blauw zeewater, een stralende zon... enkel het bounty-meisje ontbrak nog.
 Tja, na drie weken begint een mens aan bounties te denken hé. Voor de volgende twee dagen stonden er geen activiteiten op het programma. Genieten en onthaasten waren de boodschap. Dat deden we dan ook. Relax in de strandzetel, een biertje, spelletje strandtennis, zwemmen, zonnen... Dit was geen Meva Paradis maar een 'Mega Paradis'.
's Avonds verwerkte ik wat administratie en ging na de korte nacht van gisteren ietsje vroeger slapen om morgen volop...niets te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten