Mada

Verslag van een Joker-Karavaan reis doorheen dit fascinerende land. Vertrekdatum: 5 september 2010

zaterdag 9 oktober 2010

14/09/2010: Ambalavao - Ranomafana

Ambalavao zat er op. Hier zou ik nog wel een paar dagen kunnen doorbrengen. Maar we moeten verder. De kortste etappe stond op het programma. Ranomafana was ongeveer een ritje van 4 uur met eerst een tussenstop in Fianarantsoa. Deze stad had had een 'basse-ville' en een 'haute-ville'.
Fianarantsoa
Haute-ville was het oude gedeelte en deed eerder europees dan afrikaans aan We verkenden die niet echt gecoordineerd.Iedereen liep zomaar wat rond in dit toch wel leuke stadje. Ik ging een galerij binnen en Katja en Elke stonden op het punt een aantal schilderijtjes te kopen. Met drie waren we nog sterker in het onderhandelen en ik kocht uiteindelijk ook een schilderijtje voor amper 15.000Ar (€ 6). De schilder vroeg of we geen tekenpapier konden opsturen omdat dit zeldzaam was in dit arme land. Komt voor elkaar man! Ik heb je adres en stuur gegarandeerd papier naar je.
We schaften onze piknik en aan en ik trakteerde nog op gebakken bananen in deeg. Superlekker!
Na de middag en na onze lunch reden we dan verder richting Ranomafana. Eerst nog in vrij kaal gebied maar langzamerhand kwam er meer begroeiing. Toen we op de RN7 de afslag namen naar het natuurpark kwamen we echt in regenwoud terecht. Overvloedige begroeiing en naast de weg meanderde een rivier. Terug een totaal ander landschap. Net voor het park was een waterval, pal naast de weg. Een obligate fotostop en dan naar Rianale gite. Dit hotelletje lag pal naast het natuurpark en had drie gemeenschappelijke kamers met 8 bedden. Iedereen installeerde zich en ik regelde ondertussen de tocht voor morgen. Ik had twee gidsen, Emile en Dauphin.

Samen met Dauphin deden we 's avonds onze eerste 'nocture', een avondwandeling om nachtdieren te gaan spotten. Dit was niet in het park maar gewoon langs de weg. Dit leek weinig voor te stellen maar uiteindelijk zagen we toch heel wat dieren langs de weg. We waren nog maar weg of er was al een 'mouse lemur' gespot. Maar dit zijn heel schichtige diertjes en ook nog vrij klein dus je moet snel zijn om ze te zien.

Daarnaast zagen we nog heel wat mooie kameleons en kikkers. Het leverde terug mooi fotomateriaal op.
We wandelden ongeveer anderhalf uur en keerden dan terug om te gaan eten. Na het eten werden er nog wat gezelschapsspellen gespeeld maar uiteindelijk kroop iedereen vroeg onder de veren: de mannen in één kamer en de dames in de andere kamer. Slaapwel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten